Een warmteoplossing voor elk pand

Installatiebedrijf Elkink b.v. helpt bij het verwarmen van uw huis of bedrijf. Het liefst op een zo duurzaam mogelijke manier. Ontdek hieronder welke mogelijkheden u heeft bij verschillende situaties en omstandigheden. We denken graag met u mee.

Voor aangenaam comfortabele warmte in huis of bedrijf hebben we verschillende mogelijkheden. Waaronder traditionele radiatoren, vloerverwarming en luchtverwarming. De warmtebron wordt gevormd door bijvoorbeeld een cv-ketel. Ook passen we steeds vaker een warmtepomp toe, zeker bij nieuwbouw. We bekijken hiervoor graag samen de mogelijkheden.

Klik hieronder voor meer informatie over:

Waar wilt u warmte vandaan halen?

  • Cv-ketel
  • Warmtepomp (zie hieronder bij nieuwbouw)
  • Zonneboiler
  • Gaskanonnen
  • Combinatie van bovenstaande

Kies uw warmteafgiftesysteem voor warmte op maat 

  • Radiatoren
  • Vloerverwarming
  • Luchtverwarming
  • Warmtewisselaars

U kunt uw warmtebron op verschillende manieren bedienen. Met bijvoorbeeld een aan/uit en klokthermostaat of een weersafhankelijke thermostaat. We bekijken graag samen met u wat het beste bij uw situatie past.

Nieuwbouw & duurzame warmte

Als u een nieuw huis bouwt is dit het ideale moment om voor duurzame warmte te gaan. U kunt de warmte bijvoorbeeld uit de grond of lucht halen: via een bron (water/water) warmtepomp of een lucht (lucht/water) warmtepomp. Uw huis kan dan verwarmd worden via de vloer of de muur. Radiatoren zijn hierdoor overbodig. Het mooiste is om een warmtepomp te combineren met zonnepanelen.

Naast dat de warmtepomp het huis verwarmt, verzorgt deze ook het warme water. Ook is er een mogelijkheid om met de warmtepomp te koelen. Dit kan erg fijn zijn op warme zomerdagen. Deze installaties maken een gasaansluiting overbodig. Lees meer over duurzame warmte.

Slimme renovatie & warmte

Gaat u uw huis of bedrijfsgebouw renoveren? Het kan een optie zijn om te gaan verwarmen met een warmtepomp. Heeft het gebouw een lage isolatiewaarde? Dan is een hybride warmtepomp of een nieuwe HR-cv-ketel wellicht een mogelijkheid voor u. 

Is uw ketel aan vervanging toe?

Voldoet uw woning of bedrijfspand niet aan de isolatiewaarde en bent u er nog niet aan toe om tot een gehele renovatie van uw woning of bedrijfspand over te gaan? Dan kunt u uw huidige cv-ketel gerust nog een keer vervangen voor een nieuwe HR-cv ketel.

Bij een ketelvervanging wordt altijd de rookgasafvoer vervangen. Dit leidingmateriaal gaat gemiddeld minimaal 15 jaar mee, als het op de juiste manier geïnstalleerd is en voorzien van het CE-, KOMO- en/of QA-keurmerk. Ook gastoestellen gaan gemiddeld minimaal 15 jaar mee. Daarom wordt gelijktijdig met het gastoestel de rookgasafvoerleiding vervangen. Daarnaast wordt bij een ketelvervanging alle bijbehorende appendage zoals: de inlaatcombinatie, de vultapkraan, de gaskraan, het overstortventiel en het expansievat gecontroleerd en indien nodig vervangen.  

Nefit ketels:                                          https://www.nefit-bosch.nl/duurzaam/cv-ketel-oplossingen
Remeha ketels:                                    https://www.remeha.nl/producten/cv-ketels/

Er zijn verschillende mogelijkheden. We helpen u graag en plaatsen de warmteoplossing graag bij u. 

Advies nodig?

Twijfelt u wat bij uw situatie het beste is? Bel ons voor vrijblijvend advies.

Contact

Mail ons op info@elkink-installatiebedrijf.nl of gebruik onderstaand formulier